Pedagogisch medewerkers en gastouders

Je houdt van kinderen, je vindt ze leuk! Daarom heb je voor dit werk gekozen. Maar af en toe kriebelt er iets. Je wilt meer, een volgende stap zetten. Verdieping in je werk of een totaal nieuwe uitdaging.

 

Drie peuters spelen op de rand van de zandbak

Het is hard werken in de kinderopvang. Er wordt veel van je gevraagd. Kinderen uitdagen en stimuleren, luiers verschonen, eten geven, naar bed brengen, hun taal helpen ontwikkelen, interactievaardigheden, ouders te woord staan. Zie je de kinderen nog in al die hectiek? En hoe gaat het met jou als pedagogisch medewerker of gastouder?

Met de ideeën van Emmi Pikler haal je rust in je groep. Je leert de wereld van baby's en dreumesen nog beter kennen. Je focus verschuift van doen naar observeren. Zo zie je beter wat kinderen echt nodig hebben en wat hen beweegt. Als je op hun werkelijke behoeften inspeelt, kunnen zelfs baby's langer alleen bezig zijn en heb jij meer tijd voor het individuele kind.

We leren je graag meer over aandachtig verzorgen, vrij bewegen en risicovol spelen.

Dat is wat ik zoek! Ik heb interesse in:

Zoek je een nieuwe uitdaging? Lijkt het je interessant om met kinderen én ouders te werken?


Visje in het water is crkbo-geregistreerd docent en werkt samen met pedagogisch coach en speelgroepbegeleider Paulien Többen van UKUdlala.