It takes a playgroup to raise a child

Ruimte voor ouder en kind

Yente, 11 maanden oud, kruipt rond in de speelruimte. Ze komt een bal tegen, stopt die in haar mond. Ze schuift soepel een been naar voren, en belandt zo op haar billen. Nu heeft ze beide handen vrij om de bal te onderzoeken. Even later kruipt ze verder. Bij het klimrek gekomen, trekt ze zich op en kijkt trots naar haar moeder. Die glimlacht haar bemoedigend toe. Yente hurkt om een speeltje van de grond te pakken en gooit het tussen de spijlen door. Dan gaat ze op haar buik liggen om te kijken waar het gebleven is.

Nieuwe groepen starten vanaf half september 2023 in Groningen, Peize. Hoogezand, Assen, Gorredijk en Sneek

Een ruimte vol uitdagend kruip-, klim- en speelmateriaal. In alle rust en in zijn eigen tempo kan je kind op onderzoek.

Ook als ouder is er in de speelgroep genoeg te ontdekken. Je krijgt informatie over het spel en de ontwikkeling van je kind. Je snapt beter waar je kind mee bezig is en hoe je hem/haar daarin kunt begeleiden. Dat geeft rust.

De moeder van Yente volgt het spel van haar dochter vanaf de rand van het speelveld. Ze vertrouwt op de speelgroepbegeleider die een oogje in het zeil houdt. Soms stelt ze een vraag, of ze praat met een van de andere ouders. Vaak kijkt ze in stilte. Ze hoeft niks als ouder. Na anderhalf uur gaat ze opgeladen en ontspannen weer naar huis.

Klik op de foto's voor meer informatie over de verschillende groepen

Meer dan 300 kinderen en hun ouders hebben de weg naar de speelgroepen inmiddels gevonden.

Groningen: op donderdag- en vrijdagochtend, 9.00-10.30 uur en 11.00-12.30 uur

Peize: op maandagochtend en zaterdagochtend, duur anderhalf uur

Hoogezand: maandag- en vrijdagochtend.

Assen: maandag- en dinsdagochtend, duur 1 uur.

Gorredijk: donderdagochtend

Sneek: maandagochtend

Vaste groepen van vijf tot zeven kinderen met een ouder. De prijs voor een ronde van acht keer spelen en twee gespreksbijeenkomsten met alleen ouders is €150,00. Tegemoetkomingen voor minima mogelijk via de Jeugdfondsen voor sport en cultuur in Groningen, Friesland en Drenthe. Neem contact op voor de mogelijkheden.


Heb je vragen die je liever niet in de groep stelt of behoefte aan een persoonlijk gesprek, bel of mail gerust.