Wat anderen zeggen

Testimonial over speelgroepbegeleider Karin Polak Groningen Roden
Meisje op Piklerklimrek met speelgroepbegeleider Visjeinhetwater Groningen

"Bij ons thuis kunnen we weer samen zingen en dansen"

Op het moment dat ik vastliep in het omgaan met de woede aanvallen van mijn dochter had ik al vele adviezen gehoord en dacht ik dat ik vooral dingen fout deed. De sfeer thuis was niet meer zo gezellig als ik wilde.

Echter, Karin luisterde bij de kennismaking oordeelloos. Ze keek altijd vanuit het perspectief van mijn dochter EN had oog voor 'het kind in mij dat tekort gekomen was'.
Dus ook ik kon eindelijk oordeelloos kijken naar onze huidige situatie en van daaruit de aangereikte handvatten gaan toepassen.
Met succes. Bij ons thuis mogen we grenzen stellen, boos zijn en kunnen we weer samen zingen en dansen. Heel erg bedankt voor je hulp!

                                                   H.

"Intervisie met Karin zeer waardevol"

Karin heeft heel veel kennis vanuit allerlei pedagogische invalshoeken. Ze maakt daar mooie verbindingen in. Ze kijkt goed vanuit het perspectief en de behoefte van kinderen. Heel fijn de rust die ze uitstraalt en hoe ze een casus van alle kanten vanuit rust benaderd. Ik heb het als waardevol ervaren om tijdens onze intervisiegroep informatie uit te wisselen en elkaar te mogen versterken.

Jeanine Mulder, Piklerpedagoog

Jeanine Mulder Pikler pedagoog

"Mijn kind speelt langer en intensiever"

Ik leer veel over de ontwikkelingsfases waar mijn kind in zit, zodat ik daar beter op in kan gaan en haar de juist materialen kan aanbieden. Hoe meer speelgoed hoe onoverzichtelijker voor mijn kind, dát was een echte eye- opener. Nu ik minder speelgoed aanbied thuis, en meer open einde materiaal dat past bij de ontwikkeling, speelt mijn kind veel langer en intensiever.

                                                                 Tanja

"Ik zie mijn kind opbloeien"

Ik reflecteer beter op mijn eigen gedrag door de onderwerpen en thema’s die Karin aandraagt. Ik zie mijn kind opbloeien in het contact met andere kinderen in de groep. Hij doet andere dingen dan thuis, dat is fijn om te zien. Ik kan daar echt van genieten. Wat ik leer in de speelgroepen pas ik thuis ook toe bij mijn kinderen onderling en dat geeft veel rust en duidelijkheid.

                                                            Heleen                                                                   

"Eyeopener!"

As a new parent you get overloaded with information about ways to raise children. A lot of advice is very conflicting. Sometimes you may feel at a loss, confused. Sometimes all this advice does not work. This can make you unsure. Learning about the vision of Emmi Pikler from these playgroups helped me to understand what the best and most natural and even scientifically grounded way is to build loving and most importantly respectful relations with children and ensure that they grow up with a sense of competence, confidence and self-respect. That’s why I consider these groups as the best investment a parent or another caregiver (including grandparents) can make in their baby/toddler (and their own) development.

Ekaterina R.

Testimonial speelgroep Visjeinhetwater Groningen Roden

"Er wordt niet geoordeeld"

Ik vind het fijn dat er niet geoordeeld wordt over mijn manier van opvoeden. Ik heb steun aan de andere ouders in de groep, je hoort dat iedereen tegen dingen aanloopt. Het gaat nergens alleen maar goed.         Het onderlinge contact is heel fijn, ik voel me krachtiger nu. Het helpt mij om evenwichtiger met de emoties van mezelf en van mijn kind om te gaan. Ik zie mijn kind positief veranderen, ze voelt zich prettiger.

                                                                               Grace                                                                     

"Ik kijk nu met andere ogen naar mijn kinderen."

De manier waarop deze speelgroepen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen is dat ouders hun rol veranderen van 'leraar' naar 'waarnemer' en kinderen zelfstandig laten spelen. Ik begon me als ouder meer ontspannen en zelfverzekerd te voelen. Ik kijk nu met andere ogen naar mijn kinderen en zie ze als bekwame (hoewel nog steeds kleine) mensen. Vroeger voelde ik de behoefte om ze bijna met alles te helpen, gewoon omdat ze klein zijn. Ik heb geleerd dat dat vaak niet nodig is (als je ze genoeg tijd geeft om dingen zelf te doen) en zelfs niet zo behulpzaam op de lange termijn. Ik heb geleerd om te vertragen en doe mijn best om te begrijpen wat ze eigenlijk nodig hebben. Het resultaat is dat mijn ouderschap van stress naar plezier is veranderd.

Ekaterina R.