Zomerspeelgroep

Vanwege overweldigend succes

EXTRA GROEPEN VAN 12.00 TOT 13.30 UUR 

Met gezellige picknick: broodjes, crackers, rijstwafels, beleg, komkommer, tomaatjes, koffie en thee aanwezig.

Buiten spelen en bewegen is gezond. Ook voor baby's!

Kinderen bewegen buiten meer dan binnen. Heuveltjes op klimmen, door tunnels kruipen, met zand en water spelen, balans vinden op een oneffen ondergrond. Ze gebruiken al hun zintuigen. Buiten brengt echte risico's met zich mee: vallen, vies worden, moe worden, dingen kwijtraken. Een natuurlijke omgeving nodigt uit tot fantasiespel. Dat alles maakt spelen tot écht spelen. De buitenlucht zorgt er bovendien voor dat je kind goed eet en slaapt.

We spelen in juli en augustus bij Huis de B in Groningen. Op zaterdag van 10 tot half 12. Je kunt je per keer aanmelden. Maximaal 10 kinderen met een ouder. Vol is vol.

Data 2021: 10 juli=vol, 17 juli=vol, 24 en 31 juli, 7 en 14 augustus. €10,00 per keer inclusief koffie/thee en fruit.

Wat gaan we doen?

We gaan spelen, maar niet zomaar spelen.
Op het mooie, uitdagende terrein van Huis de B gaan de kinderen spelen en als ouder(s) ga je vooral kijken naar je kind. Je probeert de wereld te zien door de ogen van je kind. Wat ziet zij/hij, wat hoort, ruikt en voelt het? Waar ligt de interesse? Waar doet het een nieuwe ontdekking?  

Dat kan raar voelen, omdat je misschien gewend bent om mét je kind te spelen of het te helpen met klimmen en klauteren. Maar je zult zien dat het snel went, en dat je veel meer gaat zien van wat je kind werkelijk doet en bezighoudt.

Om je op weg te helpen, vertel ik aan het begin van iedere ochtend waar je op kunt letten. Ook krijg je informatie op papier om thuis nog eens rustig na te lezen.

Je komt in een gemengde groep van ouders en kinderen die al eerder aan de speelgroepen hebben meegedaan en nieuwe ouders en kinderen. Het wordt vast interessant om elkaar te spreken en ervaringen uit te wisselen.

Baby dreumes klimt in speelgroep buiten

Op maandag is er in de zomervakantie een vaste groep binnen. Voor kinderen tot een maand of zestien.  Zes keer spelen op 12, 19 en 26 juli, 2, 9 en 16 augustus. € 85,00.