Zomer speelgroep

Buiten spelen en bewegen is gezond. Ook voor baby's!

Kinderen bewegen buiten meer dan binnen. Heuveltjes op klimmen, door tunnels kruipen, met zand en water spelen, balans vinden op een oneffen ondergrond. Ze gebruiken al hun zintuigen. Buiten brengt echte risico's met zich mee: vallen, schrammen en blauwe plekken, vies en nat worden, dingen kwijtraken. Een natuurlijke omgeving nodigt uit tot fantasiespel. Dat alles maakt spelen tot écht spelen. De buitenlucht zorgt er bovendien voor dat je kind hongerig en moe wordt; dat betekent goed eten en slapen!

We spelen in juli/augustus in Groningen. Op zaterdag: groepen van 9.30 tot 11.00 uur en van 11.30 tot 13.15 uur. Je kunt je per keer aanmelden. Maximaal 14 kinderen met een ouder. Vol is vol.

Inclusief koffie/thee en fruit, 2e groep met picknick, zelf brood meenemen. Bijdrage €11,00 per kind + 1 ouder. Iedere persoon extra (groot of klein) €2,00 meer. Baby's tot 6 maanden  gratis.

Wat gaan we doen?

We gaan spelen, maar niet zomaar spelen.
Op het mooie, uitdagende terrein gaan de kinderen spelen en als ouder(s) ga je vooral kijken naar je kind. Je probeert de wereld te zien door de ogen van je kind. Wat ziet zij/hij, wat hoort, ruikt en voelt het? Waar ligt de interesse? Waar doet het een nieuwe ontdekking?  

Dat kan raar voelen, omdat je misschien gewend bent om mét je kind te spelen of het te helpen met klimmen en klauteren. Maar je zult zien dat het snel went, en dat je veel meer gaat zien van wat je kind werkelijk doet en bezighoudt.

Om je op weg te helpen, vertellen we aan het begin van iedere ochtend waar je op kunt letten. Ook krijg je informatie op papier om thuis nog eens rustig na te lezen.

Je komt in een gemengde groep van ouders en kinderen die al eerder aan de speelgroepen hebben meegedaan en nieuwe ouders en kinderen. Het wordt vast interessant om elkaar te spreken en ervaringen uit te wisselen.

Baby dreumes klimt in speelgroep buiten