Samen groeien coaching


Samen groeien met je kind

Ken jij die ouder die beweert dat alles van een leien dakje gaat? Wij hebben ze in de speelgroepen nog niet ontmoet ;-)

Met een kind is elke stap nieuw. Voor je kind, en ook voor jou. Leuke momenten, maar ook lastige. Je weet nooit wat er de volgende week, dag, of zelfs de volgende minuut zal gebeuren. Is het lachen, huilen, of op de grond liggen schreeuwen? Niet meer willen slapen of eten? Overal nee op zeggen of slaan en bijten?

"Als ik mijn zoon in de kinderstoel zet, schreeuwt hij moord en brand"

Vaak snap je niet waar je kind zich zo druk over maakt. De emoties van kinderen, de tijd en aandacht die ze vragen, het is soms veel.

Dreumes eet fruit in speelgroep Visjeinhetwater Groningen

"Mijn dochter gooit met eten, én met haar speelgoed, is dat normaal?

Je kind vertelt iets

Kinderen doen dingen nooit voor niets, met hun gedrag proberen ze je iets te vertellen. Samen gaan we op zoek naar wat ze je duidelijk willen maken.

Vaak hoort gedrag gewoon bij de ontwikkeling van je kind. Het kan een hele geruststelling zijn om dat te weten. We bedenken handvatten om ermee om te gaan en jullie kunnen verder.

Een andere keer vertelt je kind dat iets hem te veel wordt of dat hij iets nodig heeft. We lopen de behoeften van jonge kinderen bij langs. Als je snapt waar het aan schort en aan de nood van je kind tegemoet komt, verdwijnt het 'moeilijke' gedrag meestal als sneeuw voor de zon.

Soms spiegelt je kind iets wat in jou leeft en waar je je niet bewust van bent. Het is de moeite waard dit te onderzoeken. Op het moment dat onbewuste dingen helder worden, verandert het gedrag van het kind.

"Mijn dreumes kleeft aan mijn been, ik krijg niets gedaan"

Het hele plaatje

Gedrag van een kind staat zelden op zichzelf. Daarom kijken we met jullie naar het hele plaatje: wat speelt er op dit moment in jullie gezin, hoe zit je als ouder(s) in je vel, hoe gaat het tussen broertjes en zusjes onderling enz. Als het beeld helder wordt, ontstaat er rust en ruimte.

Tijdens een coachingstraject ontdek je:

  • wat je kind nodig heeft
  • wat je van je kind kunt en mag verwachten
  • wat je echt belangrijk vindt in de relatie met je kind
  • hoe je eigen gedachten je soms in de weg zitten
  • hoe je je eigen behoeften kunt vervullen

Opties

Telefonisch of online

€ 45,00

Op locatie

€ 65,00 per uur

Traject van vier keer

€ 170,00 online

€ 250,00 op locatie