Beste ouders

Het leven is een wonder. Je bent vader of moeder van een prachtig kind. Alles is fantastisch: het eerste lachje, de eerste keer omrollen, het grijpen van een speeltje, de eerste hapjes en de eerste stapjes.

Baby klimt op glijbaan speelgroep Visjeinhetwater Groningen

Het raadsel kind

Zoveel eerste keren, zoveel sprongen. Kinderen groeien razendsnel. Net ben je gewend aan hoe het gaat en hup, alles staat weer op z'n kop. Je baby wil niet meer slapen, je dreumes hangt jengelend aan je been, je dochter gooit met speelgoed en je zoon weigert in z'n kinderstoel te gaan zitten. Tot overmaat van ramp slaat hij jou en de kinderen in de opvang. Je vraagt je af wat er mis gaat. 

Moeder loopt met baby op de arm die drinkt

Het raadsel van je eigen emoties

Aankleden, eten geven, naar bed brengen, in bad doen en tanden poetsen. Steeds diezelfde riedel. Het kost veel tijd en soms voelt het saaaaaai. Je bent vaker moe en geïrriteerd dan je lief is.

Ineens voel je dat je te hard een armpje beetpakt. En je schreeuwt. Tegen dat prachtige kind van je. Nadat het gebeurd is, voel je je enorm schuldig. Het mooie plaatje in je hoofd -jij als liefdevolle ouder- ligt aan diggelen.

Opgroeien in vertrouwen

Je doet zo je best. Je wilt zo graag die goede ouder zijn. Je kind gelukkig zien, het geven wat het nodig heeft.

Maar wat heeft je kind nodig? En wat heb jij nodig? Een moment van rust? Een luisterend oor? Iemand die je vertelt waarom je kind doet wat het doet?

We helpen je graag het grotere plaatje te zien. Vertrouwen te krijgen in je kind en in jezelf als ouder. Meer grip te krijgen op alle emoties.

In de speelgroep kan je kind heerlijk spelen en krijg jij een schat aan informatie. Dat geeft je meer lucht en ruimte om te ademen. Je kunt ook kiezen voor individuele coaching.

It takes a playgroup to raise a child