Dreumesgroep

Je baby is klein en afhankelijk van jou. Je draagt en sust en troost en wiegt en geeft voeding na voeding. Je kunt je niet voorstellen dat hij ooit groot wordt.

Maar na een maand of 8, 9 kijk je eens goed en denkt: "Waar is mijn baby gebleven?" Die baby kruipt ineens de hele kamer door. Ontdekt snoeren en stopcontacten. Trekt zich op aan wankele tafeltjes. In een onbewaakt moment vind je hem terug op de trap of in de vensterbank. Wow!

Baby klimt op trap
Dreumes peuter steekt tong uit met citaat Alison Gopnik

Voor dreumesen is alles nieuw en het ontdekken waard. Hun brein werkt op topsnelheid. Ze willen alles leren, alles weten. Steeds in je buurt zijn, kijken hoe jij kookt, en wast en appt. En dan willen ze dat ook.

Als ouder word je er soms gek van. Je hoort jezelf steeds vaker roepen ‘Nee, niet doen! Niet aankomen! Pas op!' Hoe houd je het veilig en geef je je kind toch ruimte om te leren en te groeien?

Moeder en baby op Piklerpodium speelgroep Visjeinhetwater Groningen

Dreumesen groeien van veel bewegen. Als je ze de kans geeft, doen ze niets liever. Luiers verschonen is een ramp, ze draaien alle kanten op. Je ontdekt hoe vertragen en respectvolle aandacht het voor jullie allebei gemakkelijker kan maken.

In de speelgroep kan je kind volop kruipen, klimmen en klauteren.  Je krijgt tips en tricks om ook thuis een uitdagende speelruimte te creëren.

Dreumesen zijn dol op buitenspelen. Welk weer het ook is: niets gezonder dan buitenlucht. Van buiten spelen eet, slaapt en groeit je kind supergoed.

Baby's spelen in speelgroep Visjeinhetwater Groningen Roden

Dreumes- en peutergroep: acht keer spelen, twee gespreksbijeenkomsten voor ouders. Nieuwe groepen starten ieder jaar in september, januari en april in Groningen en Peize. €135,00. Voor minima is een tegemoetkoming in de kosten mogelijk.

Is je kind jonger dan 9 maanden? Of kan hij nog niet kruipen?

Vanaf 2 jaar kan je kind terecht in de