Jonge babygroep

Nieuwe groepen starten 9 en 10 februari en 16 en 17 maart 2023

Bo van vijf maanden lacht naar Ravi, die naast haar ligt. Ravi heeft een houten ring in zijn hand. Hij bestudeert hem aandachtig, draait hem om en om. Hij heeft geen oog voor Bo. Ze maakt een geluidje om zijn aandacht te trekken. Nu kijkt Ravi naar haar. Ze staren elkaar een poosje aan. Bo strekt haar arm, Ravi doet hetzelfde. Hun handen raken elkaar. Ze friemelen met hun vingers. Is dit speelgoed, of een ander mens?

Een baby is oer. De manier waarop hij groeit en zich ontwikkelt, is al duizenden jaren hetzelfde. Hij leeft in een uiterst traag tempo.

Wij leven in een snelle tijd met veel prikkels. Vertragen en met je kind meebewegen is een hele uitdaging. In deze groep gaan we onthaasten. We nemen alle tijd om verhalen en ervaringen uit te wisselen, en om je baby te observeren. Je ontdekt hoe hij beweegt en speelt, contact maakt met de andere baby's.

Krijgt je baby tijdens de speelgroep honger of valt hij in slaap? Geen punt. We volgen zijn ritme.

De groep is geïnspireerd op de ideeën van Emmi Pikler. Zij werkte vanuit de volgende basisprincipes:

1. Aandachtige verzorging

2. Een betekenisvolle dialoog

3. Vrije bewegingsontwikkeling

Je zult verrast zijn hoeveel taal je baby al begrijpt. Hoe hij zijn best doet om je dingen duidelijk te maken en met je samen te werken. Veel ouders zijn verbaasd dat hun baby van vijf maanden al een arm door de mouw steekt als ze daarom vragen.

Voeten van tijgerende baby's op puzzelmat

Baby's bewegen veel en graag. Ze hebben iedere dag tijd en ruimte nodig om te oefenen. Als ze die tijd en ruimte krijgen, hebben ze onze hulp bij leren omrollen, kruipen, zitten, staan en lopen niet nodig. Zelfstandig bewegen is niet alleen cruciaal voor de motorische ontwikkeling, maar voor groei op alle gebieden: sociaal, emotioneel en cognitief.

Helaas bewegen kinderen tegenwoordig vaak te weinig met alle gevolgen van dien. In de speelgroep leer je hoe de bewegingsontwikkeling verloopt.  Je krijgt tips hoe je je baby (thuis) ruimte kunt geven om volop te bewegen. Ook ontdek je welk speelmateriaal geschikt is.

De jonge babygroep is voor baby's van 4 tot 9 maanden met een ouder. We komen vier keer bij elkaar in Huis de B, Adriaan van Ostadestraat 38, Groningen.   €60,00

Nieuwe babygroepen starten in februari en maart 2023.

Bij Visje in het water kun je ook terecht voor cursussen babymassage.