Jonge babygroep


Bo van vijf maanden lacht naar Ravi, die naast haar ligt. Ravi heeft een houten ring in zijn hand. Hij bestudeert hem aandachtig, draait hem om en om. Hij heeft geen oog voor Bo. Ze slaakt nu een kreet om zijn aandacht te trekken. Nu kijkt Ravi naar haar. Ze staren elkaar een poosje aan. Bo strekt haar arm, Ravi doet hetzelfde. Hun handen raken elkaar. Ze friemelen met hun vingers. Is dit speelgoed, of een ander mens?

Een baby is oer. De manier waarop hij groeit en zich ontwikkelt, is al duizenden jaren hetzelfde. Hij leeft in een uiterst traag tempo.

Wij leven in een snelle tijd met veel prikkels. Vertragen en met je kind meebewegen is een hele uitdaging. In deze groep gaan we onthaasten. We nemen alle tijd om verhalen en ervaringen uit te wisselen, en om je baby te observeren. Je ontdekt hoe hij beweegt en speelt. Contact maakt met de andere baby's.

De groep is geïnspireerd op de ideeën van Emmi Pikler. Zij werkte vanuit de volgende basisprincipes:

1. Aandachtige verzorging

2. Een betekenisvolle dialoog

3. Vrije bewegingsontwikkeling

Je zult verrast zijn hoeveel taal je baby al begrijpt. Hoe hij zijn best doet met je samen te werken. Veel ouders zijn verbaasd dat hun baby van vijf maanden al een arm door de mouw steekt als ze daarom vragen.

Baby's bewegen veel en graag. Ze hebben iedere dag oefening nodig om van liggen naar rollen, kruipen, zitten en staan te komen. Helaas gebeurt dat tegenwoordig vaak te weinig. Je ontdekt hoe de bewegingsontwikkeling verloopt en  krijgt tips hoe je je baby ruimte kunt geven om volop te bewegen. Ook leer je welk speelmateriaal geschikt is.

Heeft je baby honger of valt hij in slaap? Geen punt. We volgen zijn ritme.

De jonge babygroep is voor baby's van 4 tot 9 maanden met een ouder. We komen vier keer bij elkaar in Huis de B, Adriaan van Ostadestraat 38, Groningen.   €57,50

Nieuwe groepen starten vanaf januari 2022. Op welke dag hangt af van de aanmeldingen die binnenkomen.

Bij Visje in het water kun je ook terecht voor cursussen babymassage.