Over Esther

Mijn naam is Esther Steinebach, dochter, zus en moeder van Sam en Sofie. Maar weet jij nu wie ik ben?

Ik denk dat de reis die ik aflegde om tot dit antwoord te komen het beste antwoord geeft op deze vraag!
Het mooie is dat de speelgroepen de trigger gaven voor het begin van deze reis. Toen ik met mijn zoon mijn eerste speelgroep bij Karin volgde, had ik geen idee wie ik was. Ik voelde me constant gespannen en met de emoties van mijn zoon wist ik me totaal geen raad (ook niet met die van mezelf trouwens). Het gedrag van mijn zoon liep steeds verder uit de hand en ik begreep niet wat ik anders kon doen.

Op een gegeven moment had ik alles in mijn leven, waarvan ik dacht dat als ik het had, ik echt gelukkig zou zijn. De realiteit was dat ik me van binnen ongelukkiger voelde dan ooit.

Twee vrouwen in gesprek met Pikler klimrek op de voorgrond

Karin liet me zien hoe het 'ook' kan. Hoe ik mijn zoon (en mijzelf) kon helpen met zijn emoties zonder dat ik iets 'moest'. 

En toen realiseerde ik me plotseling: ik moest niet alleen alles voor mijn zoon oplossen, ik moest ook een master doen, ik moest een goede moeder zijn, een goede partner en een goede vriendin. En o ja, mijn huis moest ook altijd netjes opgeruimd zijn en ik moest vooral doen of ik alles onder controle had en een blij leven leefde.

Ik leefde een leven dat niet van mij was! En als je niet in verbinding staat met wie je werkelijk bent, wordt ook het opvoeden vrij ingewikkeld.

In de war

Mijn zoon raakte totaal in de war, omdat wat ik zei niet matchte met hoe ik het voelde. Door die onduidelijkheid ging hij steeds verder over grenzen. Wanhopig op zoek naar een moeder die in lijn leeft met wat ze zegt.
Niets doet meer pijn dan je kind te zien vastlopen. Je kind ongelukkig zien.

Door hard aan mezelf te werken, lukte het mij om steeds meer in verbinding te komen met wie ik werkelijk ben. De problemen met mijn zoon verdwenen toen als sneeuw voor de zon.

Moeder en zoon omhelzen elkaar

Liefde

Omdat ik weet hoe pijnlijk het voelt als het niet helemaal lekker loopt met je kind, wil ik ontzettend graag andere ouders helpen om ook weer in verbinding te komen met zichzelf. Zodat we steeds meer voelen dat we eigenlijk allemaal hetzelfde zijn; namelijk LIEFDE.

De speelgroepen dragen daar wat mij betreft prachtig aan bij. Je zult mij nooit horen zeggen een bepaalde methode of boekje te volgen. Die dienen wat mij betreft puur als inspiratie. Mijn streven is om iedere moeder/vader zo in haar eigen kracht te zetten dat ze zelf precies voelt wat zij en haar kindje nodig hebben.

Ik begeleid speelgroepen op maandag- en vrijdagochtend in Hoogezand. Ook kun je bij mij terecht voor coaching.